موجود

بانکداری و مدیریت بانک

نویسنده: محمدصفا کیش

در ایران،اروپا و ایالات متحده آمریکا

تعداد
قیمت: 176,000 تومان

واژه بانک از کلمه ایتالیایی بانکو (Banco) به معنی میزی که روی آن چیزهایی می‌‌فروشند، گرفته شده است. در ایران دوره هخامنشی بانکداری مرسوم بود، اما عملیات آن در انحصار معابد و شاهزادگان قرار داشت. معروف‌ترین این بانک‌‌ها بانک اجیبی (Egibi) بود که در اوایل دوره سلطنت هخامنشیان (داریوش اول) و پس از استقرار سکون و آرامش در سراسر امپراتوری، در شهر بابل تأسیس شد. این بانک به تمامی امور بانکی، از قبیل؛ پذیرش سپرده، اعطای وام و رهن گرفتن املاک می‌‌پرداخت. بانک اجیبی حتی موفق شد که حساب‌‌جاری برای مشتریان خود باز کند و چک هم در اختیار آن‌ها قرار دهد. همچنین در دوره ساسانیان، بانکداری کامل رواج داشت و ارسال پول از نقطه‌‌ای به نقطه دیگر به‌وسیله برات آغاز شد.
واژه چک (Check/Cheque) که امروزه متداول شده است از زبان پهلوی گرفته شده و در عصر ساسانیان نیز معمول بوده است. همچنین لفظ آوالیزه (Avaliser) که در زبان فرانسوی به معنای تضمین مورد استفاده قرار می‌‌گیرد نیز از زبان پهلوی به اروپا رفته است.
به‌طور کلی صنعت بانکداری چهار دوره را پشت سر نهاده است؛ استفاده از مسکوکات، نظام‌‌های پرداخت کاغذی مانند چک، نظام‌‌های پرداخت الکترونیکی نظیر کارت‌‌ها و پایگاه‌‌های اطلاعاتی تحت شبکه اینترنت.
سیر تحولات اخیر نظام بانکی در ایران را می‌‌توان با تأسیس بانک سپه در سال ۱۳۰۴ شروع کرد که با چند دکه در گذر تقی‌‌خان و با سرمایه صندوق بازنشستگی افسران ارتش تشکیل شد. در اردیبهشت ۱۳۰۶ با تصویب مجلس شورای اسلامی، بانک ملی ایران به‌عنوان اولین بانک دولتی، با قوانین تعریف شده داخلی تأسیس شد. در سال ۱۳۳۳ با استفاده از قانون تجارت، لایحه قانونی بانک‌‌ها به تصویب رسید و بعد از آن، بانک‌‌های خصوصی و مختلط (ایرانی- خارجی) ایجاد شد و در سال‌‌های بعد از آن بانک‌‌های متعددی در ایران تأسیس شدند، به‌طوری که در سال ۱۳۳۹ تعداد کل بانک‌‌های کشور به بیست و هفت بانک، شامل ده بانک دولتی و هفده بانک خصوصی رسید.


نظرات بانکداری و مدیریت بانک

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده محمدصفا کیش
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 145 صفحه
دسته بندی بانکداری
تاریخ انتشار 1403
شابک 9786223740572
قیمت 176,000 تومان
زبان

فهرست مطالب

فهرست مطالب
پیشگفتار       7
مقدمه       9
فصل اول: نظام‌‌ها و مدل‌‌های بانکداری       11
1-1- نقش بانک‌ها در تغییرات حجم پول       12
1-2- اصول چهارگانه بانکداری       16
1-3- نظام‌‌ها و مدل‌‌های بانکداری       18
1-4- بانکداری بین‌‌المللی       24
1-5- بانک مرکزی       26
فصل دوم: مدیریت بانک، تأمین و تخصیص منابع       35
2-1- اصول مدیریت بانک       35
2-2- کفایت سرمایه       43
2-3- ترازنامه بانک       45
2-4- مدیریت نقدینگی       48
2-5- نقش حساب سرمایه       51
فصل سوم: اصول و شاخص‌‌های بانکداری       53
3-1- اصول چهارگانه بانکداری       53
3-2- اصول ده‌‌گانه در بانک‌‌های تجاری       56
3-3- اصول سرمایه‌‌گذاری در بانک‌‌ها       59
3-4- اصل تخصصی بانکی       61
3-5- رتبه‌‌بندی بانک‌‌ها       63
فصل چهارم: قوانین و مقررات بانکی در ایران       71
4-1-بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران       71
4-2- قوانین و مقررات بانکداری       76
4-3- مقررات بانکی در ایران       78
4-4- شرایط و نحوه فعالیت بانک‌‌ها       79
4-5- نظام اعتباری       81
4-6- روابط بین بانکی       85
4-7- آیین‌‌نامه‌‌های قانون عملیات بانکی بدون ربا       87
4-8- بانک‌ها در ایران       89
4-9- عملیات بانکی بدون ربا و بانکداری اسلامی       92


سخن مولف

پیشگفتار 
توجه به نقش بانک‌‌ها در توسعه کشور در مقایسه با سایر کشورها، اهتمام به این حوزه و نیاز به منابع آموزشی در این زمینه بسیار محسوس است. از سوی دیگر، بنا بر تجربیات تدریس دروس حوزه‌‌های اقتصاد و مدیریت به‌صورت آکادمیک و کاربردی، همچنین متناسب با دغدغه‌‌های جامعه دانشگاهی کشور در حوزه مبانی مدیریت بانکداری و بازخورد دانشجویان گرامی و اساتید گران‌قدر نیاز به نگارش کتابی در این زمینه احساس می‌‌شد. بنابراین هدف از تدوین این کتاب شروعی برای پوشش یکی از خلاءهای منابع در گستره‌‌ رشته مدیریت در کشور است.
مهم‌‌ترین دغدغه‌‌ای که این کتاب پاسخ می‌‌دهد گردآوری مبانی و قوانین بانکداری در برخی از کشورهای توسعه‌‌یافته و میهن گرامی‌‌مان در یک منبع، به‌منظور تمهید پیش‌‌نیازهای لازم برای بررسی تطبیقی و مقایسه‌‌ای آن است. این کتاب در اصل برای کلاس‌‌های مدیریت بانکداری در دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی نوشته شده است و لیکن جهت تنظیم قراردادهای بین‌‌المللی بانکی و اداری و همچنین داوری‌‌های مرتبط نیز می‌‌توان از آن بهره گرفت. همچنین این کتاب می‌‌تواند یک موضوع کاربردی برای پایان‌‌نامه‌‌های کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌‌های اقتصاد، مدیریت و حقوق نیز باشد.
نویسنده مراتب احترام و تقدیر بی‌‌کران خود را از تمامی بزرگوارانی که در این زمینه مطلبی نگاشته‌‌اند، به‌ویژه اساتید گران‌قدری که اثر ایشان به‌عنوان منابع در پایان کتاب ذکر شده، اعلام می‌‌دارد، چرا که استفاده از نتایج زحمات ایشان تأثیر و نقش شایانی در شکل‌‌گیری این اثر داشته است؛ به‌‌گونه‌‌ای که امیدوارم توانسته باشم با رعایت امانت‌داری، ذره‌‌ای به آن افزوده و به جامعه علمی کشور تقدیم کنم.
در پایان بر خود لازم می‌‌دانم از مدیریت چاپ و نشر بازرگانی کمال سپاس و قدردانی را داشته باشم. همچنین از کلیه خوانندگان، اساتید، صاحب‌‌نظران و دانشجویان گران‌قدر تقاضا دارم تا با ارائه دیدگاه‌‌ها و پیشنهادهای سازنده خود کمک کنند تا در چاپ‌‌های آینده ضمن افزون شدن مطالب مفید و کاربردی، مشکلات احتمالی کتاب نیز کمینه گردد. 
محمد صفاکیش
بهار 1403


برچسب ها: بانکداری و مدیریت بانک-تکباب-j;fhfتکباب

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است